Programma's

Ruimtelijke ontwikkeling, woon- en werkomgeving

1.1   Samen met onze inwoners, ondernemers en organisaties uitvoering te geven aan de vastgestelde Omgevingsvisie Horizon gemeente Raalte 2040.  Via het programma ‘Kracht van Salland' geven we uitvoering aan een nieuwe en duurzame invulling van het buitengebied.

2.1   De groeiopgave voor de gemeente Raalte is opgavegericht opgepakt en we komen conform de bestuursopdracht met groeibeelden en realisatievoorstellen- en plannen om de groei verder vorm te geven. We nemen deel aan het programma karakteristieke stationsomgevingen van de Regio Zwolle waar het stationsgebied Raalte ook onderdeel van is.

2.2   We werken het Programma Wonen verder uit om tot een versnelling van de woningbouwopgave te komen, waarbij expliciet ingezet wordt op het bouwen voor verschillende doelgroepen zoals ouderen en starters en we ruimte geven aan andere woonvormen om te komen tot een woningmarkt die meer in balans is.

2.3   We maken een plan van aanpak om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen en daarmee ouderen stimuleert een beweging te maken naar een passende woning die het langer zelfstandig thuis ondersteund en tegelijkertijd een verhuisketen op gang brengt die ruimte biedt aan andere woningzoekenden.

3.1   We blijven ons inzetten op de MIRT-verkenning N35 en ronden de planvorming voor de opwaardering voor de stationsplannen van Heino en Raalte af. Uitvoering van de stationsplannen is voorzien in 2025. Voor de MIRT-verkenning en Knooppunt Raalte blijven we actief lobbyen om de uitvoering plannen gerealiseerd te krijgen.  

3.2.   We geven het fietsgebruik een extra impuls voor de leefbaarheid, duurzaamheid, gezondheid en mobiliteitsvrijheid.

4.1   We geven uitvoering aan de Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH)-beleid op basis van de zes sporen die door de raad zijn aangegeven in hun ambitiedocument.

  1. De inzet op veiligheid krijgt prioriteit, op basis van risicosturing;
  2. Meer aandacht voor thema’s als duurzaamheid en groene inpassingen;
  3. Samenlevingssturing op signaalbasis en met een jaarlijkse thematische focus;
  4. Inzet op communicatie voor bewustwording en preventie;
  5. Het inzetten op preventie, via het sectorale beleid;
  6. Het herschikken van taken en inzetten op procesoptimalisatie.

5.1   Met een integrale aanpak voor het buitengebied (in verbinding met de samenleving en de (gebiedsgerichte) aanpak vanuit rijk en provincie) geven we inzicht om goede ruimtelijke keuzes te kunnen gaan maken.

Deze pagina is gebouwd op 10/20/2023 15:28:27 met de export van 10/20/2023 15:20:43